Top 10 stralingsarme mobiele telefoons.

Hieronder staat een lijst met smartphones met de laagste SAR Waardes. Het is opvallend dat Samsung zo vaak voorkomt. Samsung Smartphones hebben relatief dus erg lage SAR waardes. Ook samsungs populaire telefoon, de Samsung Galaxy S7 heeft een lage SAR en Connect waarde, dus een telefoon die relatief erg stralingsarm is.

Stralingsarme Smartphones

Hieronder stonden verouderde telefoonmodellen. Er zal een nieuwe lijst met telefoon en hun stralingswaardes komen.

De SAR (Specific Absorbtion Rate) Waarde van telefoons geeft aan hoeveel energie het lichaam opneemt, wanneer het zich in een stralingsveld bevindt. Des te meer energie er wordt opgenomen, des te meer het lichaam opwarmt.
De SAR waardes hieronder zijn de resultaten van de telefoons in laboratoriumomstandigheden en bepaald onder het hoogst gecertificeerde vermogen van de telefoon. In het algemeen liggen de SAR waardes veel lager, aangezien mobiele telefoons gemaakt zijn om een minimaal vermogen te verbruiken om contact te maken met het netwerk. Waarschijnlijk is de SAR waarde dus lager, wanneer je je vlakbij een basisstation bevindt. In Nederland gebruiken we de de ICNIRP-limieten, voor de algemene bevolking geldt voor het hoofd een SAR van 2 W/kg en voor de hand een waarde van 4 W/kg.
Uitleg Meting SAR Waardes

De Connect Strahlungsfactor is een waarde van het Duitse blad Connect. Deze waarde is de verhouding van het effectieve zendvermogen en de SAR Waarde. Des te lager de Connect Strahlungsfaktor en SAR Waardes zijn, des te minder gezondheidsrisico's de telefoon kan aanrichten.